Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten plaatsen in Den Haag

Houten terras laten aanleggen in Den Haag

Heerlijk met een goede kop koffie neerploffen op uw strakke houten (dak)terras. Klinkt dat als muziek in uw oren? Een houten terras  of dakterras aanleggen in Den Haag is de ideale manier om uw interieur door te trekken in uw tuin. Maar een houten (dak)terras aanleggen is ook een investering. En dan wilt u natuurlijk wel dat het lang meegaat. Buitenschrijnwerk is dé aannemer in het realiseren van houten terrassen en dakterrassen in Den Haag. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS LATEN AANLEGGEN DOOR EEN TERRASSPECIALIST IN DEN HAAG

Een houten terras laten aanleggen in Den Haag is een perfecte keuze om uw tuin mooi en warm aan te kleden. Een houten (dak)terras straalt namelijk veel meer warmte uit dan grote tuintegels of andere bestrating. Daarnaast is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASSEN 

Als het om houten (dak)terrassen gaat, is er ontzettend veel mogelijk. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder sommen we enkele voorbeelden van houten terrassen op die u zou kunnen overwegen voor uw houten (dak)terras in Den Haag:

 • Heeft u een mooie grote tuin? Plaats het houten terras dan op een fijne zonnige plek. Of op een plek waar u half zon, half schaduw heeft. Een houten terras in de tuin is een fijne plek om met een goede bak koffie te genieten van het buitenleven.
 • Heeft u openslaande deuren of een schuifdeur? Overweeg dan een houten terras of houten dakterras aan uw woning. Zo trekt u uw interieur letterlijk door naar buiten.
 • Houten terras aan het water! Woont u aan het water in Den Haag? Dan is een houten terras natuurlijk de uitgelezen plek om te genieten van het mooie uitzicht en het bruisende waterleven.
 • Heeft u een zwembad in de tuin? Maak er dan een relax-area van met een hoogwaardig houten terras. Een echte plek om te ontspannen en te zonnen na het nemen van een verfrissende duik.
 • Houdt u van koken in de buitenlucht? Een houten (dak)terras is de ideale plek om met de hele familie te borrelen of te barbecueën.

U kunt een houten terras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw houten terras of dakterras in Den Haag? Neem contact met ons op

PRIJZEN VAN HOUTEN TERRASPLANKEN

Op de vraag wat de prijs is van een houten (dak)terras in Den Haag, is niet een eenduidig antwoord te geven. De kosten zijn namelijk afhankelijk van o.a. de gekozen houtsoort, de complexiteit van de klus, de ondergrond en afwerking. Een professionele aannemer zal altijd een offerte op maat maken en u een passend aanbod doen. Wat wel goed is om te onthouden: de goedkoopste optie is vaak niet de beste optie. Zeker bij een levenslang product als een houten (dak)terras is het verstandig om te kiezen voor een duurzame houtsoort zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Een houten (dak)terras aanleggen in uw tuin in Den Haag? Dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee wilt houden:

 • De houtsoort. Commercieel hout gaat maar zo’n 7 à 8 jaar mee voor het begint te rotten. Kwalitatief hout zoals Afrormosia, Afzelia, of Padoek gaan zeker 30 jaar mee.
 • De ondergrond. Als u wilt voorkomen dat uw nieuwe houten terras verzakt, is het belangrijk dat het terras wordt aangelegd op een stevige, vlakke ondergrond. In sommige gevallen is het dan ook noodzakelijk om een fundering te leggen.
 • Water dat op een houten (dak)terras blijft staan, kan op den duur zorgen voor schade aan het hout en gladheid. Zorg daarom voor een goede afwatering bij het bouwen van uw houten (dak)terras.
 • Veel mensen denken dat een terras of dakterras onderhoudsarm is. Maar dat is het zeker niet! Om de levensduur van uw nieuwe terras te verlengen, zult u deze periodiek moeten onderhouten. Welk onderhoud dit is, is afhankelijk van de houtsoort.
 • Kosten: goedkoop is vaak duurkoop als het over houten (dak)terrassen gaat. Overweeg daarom de kosten van de houtsoort, de aannemer en eventueel extra's zoals fundering en afwatering.

AANNEMERS/ TERRASBOUWERS IN DEN HAAG

Een houten (dak)terras laten plaatsen kan een aankoop voor het leven zijn. Vooral als u kiest voor een kwalitatieve houtsoort en een professionele aannemer. Zoekt u een terrasbouwer in Den Haag? Let er dan vooral op dat u een aannemer kiest met aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van hout. Een goede aannemer in houten (dak)terrassen zal altijd maatwerk leveren zodat het terras volledig aansluit op uw tuin en uw wensen. Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw droomterras te realiseren. Wist u dat wij tevens de enige aannemer zijn in Europa die maar liefst 25 jaar garantie geven op een houten terras?

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

De planken van terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

 

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden