Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten aanleggen in Den Bosch

Houten terras laten plaatsen in Den Bosch

Kan uw tuin wel een upgrade gebruiken? Een houten terras of dakterras is een prachtige aanvulling op uw tuin in Den Bosch. Het is daarbij ontzettend belangrijk om een goede aannemer te kiezen als u een kwalitatief houten terras wilt laten bouwen. Bij Buitenschrijnwerken bent u aan het juiste adres. Wij leveren hoogwaardige houten terrassen en dakterrassen met 25 jaar garantie. Buitenschrijnwerk is dé aannemer in het realiseren van houten terrassen in Den Bosch. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

HOUTEN TERRAS / DAKTERRAS DOOR EEN TERRASSPECIALIST IN UW TUIN LATEN PLAATSEN

Bent u op zoek naar meer warmte en een mooie aankleding in uw tuin? Een houten terras of dakterras laten plaatsen in Den Bosch is een uitstekende keuze om dit te doen. Een houten terras oogt vaak warmer dan grote tuintegels of andere bestrating. Bovendien is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN TERRASSEN EN HOUTEN DAKTERRASSEN

Overweegt u een houten terras of dakterras in Den Bosch? Dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee moet houden:

 • De keuze in houtsoort. Iedere houtsoort heeft namelijk andere eigenschappen en een eigen prijskaartje. Belangrijk is in ieder geval om commerciële houtsoorten links te laten liggen. Verderop leggen we u uit waarom. Een goede aannemer kan u hierin adviseren. 
 • De ondergrond. Als u een houten (dak)terras bouwt, moet de ondergrond vlak en waterpas zijn. Zo voorkomt u verzakkingen op langere termijn. In sommige gevallen is het dan ook nodig om een fundering te leggen.
 • Ventilatie. Bij een houten (dak)terras bouwen moet er rekening worden gehouden met ventilatie. Vooral ónder de houten planken. Een goede ventilatie voorkomt houtrot en/ of schimmel.
 • De afwatering. Als u lang wilt genieten van uw houten (dak)terras, is het belangrijk dat er voldoende afwatering is. Water dat op het houten (dak)terras blijft staan, kan op den duur namelijk zorgen voor schade en op korte termijn voor gladheid.
 • Onderhoud. Wie denkt dat een (dak)terras onderhoudsarm is, komt bedrogen uit. Om de levensduur van uw houten terras te verlengen, zult u deze periodiek moeten onderhouden met een goede beschermlaag tegen weersinvloeden. Zo blijft uw houten terras langer mooi. Daarnaast is het essentieel dat u het terras schoon houdt.


VOORBEELDEN VAN EEN HARDHOUTEN TERRAS/ DAKTERRAS 

Kunt u wel wat inspiratie gebruiken voor uw houten terras of houten dakterras in Den Bosch? Hieronder sommen we enkele voorbeelden op:

 • Houten terras als relaxplek in de tuin. In een mooie grote tuin, vormt een terras een fijne plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. En het fijne aan een grote tuin is: het maakt eigenlijk niet uit waar u het terras plaatst.
 • Houten (dak)terras als verlengstuk van uw woning. Een woning met openslaande deuren vraagt natuurlijk om een houten (dak)terras. Zo loopt u zo vanuit uw woning de tuin in.
 • Houten terras bij het zwembad. Als u een zwembad in de tuin heeft, maakt u er met een houten terras een luxe relax zone van! Neem een verfrissende duik en daarna lekker zonnen op uw luxe houten terras.
 • Houten terras met buitenkeuken. Houdt u van koken in de buitenlucht? Een houten (dak)terras is een ideale (en stabiele!) basis voor een prachtige buitenkeuken, gezellig borrelen met vrienden of een barbecue.
 • Houten terras aan het water. Woont u aan het water in Den Bosch? Dan mag een houten terras eigenlijk niet ontbreken!

U kunt een houten terras of dakterras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergolapoort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Persoonlijke inspiratie nodig voor uw tuin? Neem contact met ons op

 

 

AANNEMERS/ TERRASBOUWERS IN DEN BOSCH

Een houten terras in Den Bosch is een investering. Wat veel mensen niet weten is dat commerciële houtsoorten zoals Bankirai al na 7 à 8 jaar rotten. Zonde van uw geld! Laat hout uit de bouwmarkt daarom bij voorkeur links liggen. Kwaliteitshoutsoorten zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek gaan minimaal 30 jaar mee voordat zij überhaupt tekenen vertonen van eerste zichtbare rotting. Waarna het nog een eeuwigheid duurt voordat het hout daadwerkelijk rot is! Weten hoe u het kaf van het koren kan onderscheiden? Kies voor een professionele aannemer in houten terrassen, houten dakterrassen en goede houtsoorten. Zoekt u ervaren aannemers voor houten terras of houten dakterras in Den Bosch? Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw wensen te realiseren. Geen idee is ons te gek!

HOUTEN TERRASPLANKEN IN DEN BOSCH KOPEN

Wilt u een houten terras of dakterras in Den Bosch? Dan wilt u weten wat de kosten daarvoor zijn. Op de vraag ‘wat kost een houten (dak)terras’ is niet een eenduidig antwoord te geven. De exacte kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de gekozen houtsoort, de complexiteit van de klus, de ondergrond en of er een fundering moet worden gelegd en tot slot de afwerking of extra’s (zoals verlichting). Goed om in gedachten te houden is in ieder geval dat goedkoop vaak duurkoop is als het om houten (dak)terrassen gaat. Zeker bij een levenslang product als een houten terras is het verstandig om te kiezen voor Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek. Bij Buitenschrijnwerken maken we altijd een passende offerte op maat en doen we u een realistisch aanbod.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Door uw houten terrasplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel het terras daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw terras.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan het terras gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten terras een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw terras ook glad. Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over het terras kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Een houten terras zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:    

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Behalve de vele voordelen heeft een houten terras ook nadelen. Als u namelijk voor een terras van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten terras ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten terras voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Als u een houtsoort voor uw terras gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een terras van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden