Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten aanleggen in Alphen aan de Rijn

Houten vlonders laten aanleggen in Alphen aan de Rijn

Buitenschrijnwerk.eu levert high-end houten vlonders die een zeer grote meerwaarde voor uw achtertuin in Alphen aan de Rijn vormen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Een houten vlonder in uw tuin laten plaatsen

Denkt u bij een houten vlonder aan splinters of uitstekende spijkers waar uw kinderen zich aan kunnen bezeren? Als u houten vlonder(s) door Buitenschrijnwerk in uw tuin laat bouwen is dat allemaal niet aan de orde. Met de door Edward Vlasveld ontwikkelde constructietechnieken behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren namelijk voorgoed tot het verleden. Natuurlijk kunt u ook zelf een houten vlonder in uw tuin aanleggen. Er zijn alleen wel heel veel zaken om rekening mee te houden als u dit met eigen handen aan wil gaan pakken en de kans is groot dat u door een ondoordachte keuze of onervarenheid met een vlonder eindigt dat gebreken vertoond en na een jaar al veel minder mooi is. In zo’n geval is goedkoop duurkoop, want u heeft er wel geld voor materialen aan uitgegeven en er bovendien veel tijd aan besteed. U bent daarom uiteindelijk goedkoper uit als u uw houten vlonder door experts laat plaatsen. Zo weet u zeker dat u een duurzaam eindresultaat krijgt waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Alphen aan de Rijn voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten voor de houtsoort van vlonderplanken

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een vlonder te gebruiken omdat dit erg sterk en duurzaam is. Hardhout is echter in veel gevallen behoorlijk prijzig. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

  • Afrormosia
  • Afzelia
  • Iroko
  • Padoek
  • Ipe
  • Natuurgekapt teak

U kunt een houten vlonder ook erg mooi combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Het mooie van houten vlonders is dat u er qua ontwerp en functionaliteiten alle kanten mee op kunt. In veel gevallen wordt een houten vlonder voor een terras gebruikt, maar daar houden de mogelijkheden absoluut niet mee op. Zo kunt u een vlonder namelijk gebruiken als steiger, maar ook zwembadrand. U kunt er zelfs hele zithoeken mee laten maken of speelgelegenheden voor kinderen. Houten vlonders zijn ook heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Er zijn meer dan genoeg aannemers die uw tuin met een mooi houten vlonder kunnen verfraaien. Buitenschrijnwerk onderscheidt zich van deze andere aannemers door een zelf ontworpen montagetechniek waarbij kromgetrokken planken definitief tot het verleden horen. Met ons high-end maatwerk voor realistische prijzen kiest u voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

Prijzen wanneer u houten vlonders bij een vlonderspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Alphen aan de Rijn

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt uw houten vlonder het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het vlonder ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten vlonder gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten vlonder in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U doet er verstandig aan om vlonderplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden