Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten plaatsen in Vught

Houten vlonder laten plaatsen in Vught

Buitenschrijnwerk.eu levert high-end houten vlonders die een zeer grote meerwaarde voor uw achtertuin in Vught vormen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Redenen om voor een houten vlonder in uw tuin te kiezen

Een houten vlonder is veel meer dan zomaar een plateau van hout in uw tuin. Door goed advies in te winnen over elementen zoals de juiste houtsoort, de dikte, lengte, breedte, richting van de planken en correcte montage en afwerking zorgt u voor een uitbreiding van de uitstraling van uw tuin. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met zowel het design als de plaatsing van houten vlonders in Vught. Wij houden rekening met de architecturale stijl van uw huis en zorgen voor harmonie in het ontwerp van de vlonder zodat het perfect bij uw smaak aansluit.

Een hardhouten vlonder laten aanleggen

Denkt u bij een houten vlonder aan splinters of uitstekende spijkers waar uw kinderen zich aan kunnen bezeren? Als u houten vlonder(s) door Buitenschrijnwerk in uw tuin laat bouwen is dat allemaal niet aan de orde. Met de door Edward Vlasveld ontwikkelde constructietechnieken behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren namelijk voorgoed tot het verleden. Natuurlijk kunt u ook zelf een houten vlonder in uw tuin aanleggen. Er zijn alleen wel heel veel zaken om rekening mee te houden als u dit met eigen handen aan wil gaan pakken en de kans is groot dat u door een ondoordachte keuze of onervarenheid met een vlonder eindigt dat gebreken vertoond en na een jaar al veel minder mooi is. In zo’n geval is goedkoop duurkoop, want u heeft er wel geld voor materialen aan uitgegeven en er bovendien veel tijd aan besteed. U bent daarom uiteindelijk goedkoper uit als u uw houten vlonder door experts laat plaatsen. Zo weet u zeker dat u een duurzaam eindresultaat krijgt waar u jarenlang plezier van zult hebben. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Vught voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Aandachtspunten voor de houtsoort van vlonderplanken

Er wordt vaak voor gekozen om hardhout voor een vlonder te gebruiken omdat dit erg sterk en duurzaam is. Hardhout is echter in veel gevallen behoorlijk prijzig. Zachthout is daarom een betaalbare optie, het is daarentegen wel minder duurzaam. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia
 • Afzelia
 • Iroko
 • Padoek
 • Ipe
 • Natuurgekapt teak

U kunt een houten vlonder ook erg mooi combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Voorbeelden van houten vlonderterrassen

Het mooie van houten vlonders is dat u er qua ontwerp en functionaliteiten alle kanten mee op kunt. In veel gevallen wordt een houten vlonder voor een terras gebruikt, maar daar houden de mogelijkheden absoluut niet mee op. Zo kunt u een vlonder namelijk gebruiken als steiger, maar ook zwembadrand. U kunt er zelfs hele zithoeken mee laten maken of speelgelegenheden voor kinderen. Houten vlonders zijn ook heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een houten vlonder

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Vught onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Prijzen wanneer u houten vlonders bij een vlonderspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Vught

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw vlonder met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder en loop nooit over de vlonder als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder en laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, de vlonder door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden