Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten plaatsen in Amstelveen

Houten vlonder laten plaatsen in Amstelveen

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin in Amstelveen wilt laten aanleggen, komen er opeens heel veel keuzes op u af. Hoe moet dat vlonder er precies uit komen te zien? Hoe groot moet het worden? Welke houtsoort wilt u gebruiken? Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag om met uw nieuwe houten vlonder(s) een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin te creëren. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Redenen om voor een houten vlonder in uw tuin te kiezen

Misschien heeft u in een televisieprogramma gezien hoe mooi een houten vlonder in een tuin is. Of wellicht heeft een familielid onlangs houten vlonders laten plaatsen en bent u daardoor in de verleiding gekomen om uw eigen achtertuin op eenzelfde manier te verfraaien. Wat de aanleiding ook mag zijn, het is altijd een goed idee om een of meerdere houten vlonders in uw tuin te laten plaatsen. Want of u nu een klassieke of moderne tuin heeft, houten vlonders passen altijd. Hout is bovendien dankbaar en veelzijdig materiaal dat op alle soorten ondergrond relatief makkelijk geplaatst kan worden. Als u het door experts laat aanleggen blijft het hout ook nog eens jarenlang mooi.

Aandachtspunten bij de houtsoort voor houten vlonderplanken

Hout is er in allerlei verschillende soorten en maten, maar niet elke houtsoort is geschikt als het om een vlonder gaat. Het is namelijk grotendeels de houtsoort die bepaald of uw vlonder zowel degelijk als duurzaam is. Als eerste is het verstandig om bij het plaatsen van een vlonder voor hardhout te kiezen. Deze houtsoort is namelijk erg sterk en blijft lang mooi. Hardhout is alleen wel vrij prijzig, daarom kiezen veel mensen voor zachthout omdat dit een goedkoper alternatief is. Als u tot hetzelfde besluit overgaat, moet u er wel rekening mee houden dat zachthout minder duurzaam is als hardhout. Een vlonder van zachthout zal sneller vervangen moeten worden dan een vlonder van hardhout, daarom is hardhout een verstandige investering. In onze optiek zijn de volgende houtsoorten het meest geschikt als u een vlonder wilt laten bouwen:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Amstelveen voor u klaar!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van de mogelijkheden van hardhouten vlonders

Natuurlijk kunt u er voor kiezen om een houten vlonder als afbakening van uw terras te gebruiken. Als u dit met een mooie, bijpassende tuinset afmaakt, verfraaid u uw achtertuin en zult u nog meer van die warme zomeravonden in uw tuin genieten. Voordat u een aannemer de opdracht geeft om een dergelijk houten vlonder te laten aanleggen, is het alleen wel verstandig om te beseffen dat de mogelijkheid van een houten vlonder niet ophoudt bij de afbakening van een terras. Zo kunt u het bijvoorbeeld ook als looppad tussen uw terras en schuur laten plaatsen. Als u aan het water woont, is een houten vlonder heel geschikt om uw oever te verfraaien. U kunt de vlonder dan ook als aanlegsteiger gebruiken. Als u een zwembad heeft, is het ook mogelijk om vlonders rond de randen van het zwembad aan te laten leggen. Dit is niet alleen veel mooier dan gras of bestrating, het is ook nog eens veel aangenamer voor blote voeten. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/ vlonderbouwers voor houten vlonders

Als u een houten vlonders wilt laten plaatsen zijn er meer dan genoeg aannemers waar u uit kunt kiezen. Als aannemer in Amstelveen onderscheidt Buitenschrijnwerk zich met een bijzonder hoogwaardig en nauwkeurig afgewerkt designproduct voor een realistische en betaalbare prijs.

Kosten wanneer u een houten vlonderterras door een vlonderspecialist laat bouwen

Op het eerste oog lijkt het misschien erg prijzig om een houten vlonder door een aannemer te laten plaatsen. Maar als u dan bedenkt dat u hierdoor een veel mooiere afwerking en hogere kwaliteit krijgt en bovendien ook nog eens minimaal 15 jaar garantie heeft dat uw vlonder(s) mooi blijven is het tegendeel waar.  De daadwerkelijke kosten wanneer u het aanleggen van een houten vlonder aan Buitenschrijnwerk uitbesteedt zijn onder andere afhankelijk van uw wensen, de gekozen houtsoort en de afmetingen. Buitenschrijnwerk helpt u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Amstelveen

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden