Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Dordrecht

Houten vlonder laten aanleggen in Dordrecht

Als u een kleinere achtertuin heeft, kunnen slim geplaatste houten vlonders uw tuin in Dordrecht optisch groter laten lijken. Maar ook wanneer u meer dan genoeg ruimte heeft, geven houten vlonders uw achtertuin een hele nieuwe uitstraling. Buitenschrijnwerk heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van prachtige vlonders. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u een houten vlonder in uw tuin wilt plaatsen

Het aanleggen van een houten vlonder is een klus waarbij het verstandig is om professionals in te schakelen. Hoewel het misschien lijkt alsof u deze klus zelf kunt klaren, vereist het wel vakmanschap. Wanneer de ondergrond niet stevig genoeg is, de afwerking niet nauwkeurig genoeg is of er gebruik wordt gemaakt van een minderwaardige houtsoort, kunnen de planken van uw houten vlonder snel scheef gaan staan of lelijke gladde plekken vertonen waarover u kunt uitglijden. Bij Buitenschrijnwerk in Dordrecht staan we voor u klaar als u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen wilt laten ontwerpen en plaatsen, en daarbij ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat wilt krijgen. Ook voor het reinigen van uw houten vlonder kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor een houten vlonderterras

Als u een houtsoort voor uw vlonder gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia is zonder twijfel onze absolute favoriete houtsoort. De kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing.
 • Afzelia lijkt erg op teakhout en het is bijna net zo stabiel en mooi. Het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is duurzaam West-Afrikaans hout en wordt ook wel Kambala genoemd. Het heeft een goudbruine tint en verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort en een goede optie als u een beperkt budget heeft. Na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geeft.
 • Ipe komt van origine uit Brazilië en is zowel stabiel als duurzaam. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen en heeft een hele fijne nerf.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Prijzen van houten vlonderplanken bij een vlonderspecialist

Natuurlijke materialen als hout geven uw tuin een warme uitstraling en zijn daarom populair voor vlonders. Als u overweegt om een houten vlonder in uw achtertuin in Dordrecht aan te leggen, is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen. Over het algemeen zijn de prijzen van hardhouten vlonders hoger dan die van zachthouten vlonders. Zachthouten vlonders zijn bijvoorbeeld gemaakt van vurenhout, terwijl hardhouten vlonders gemaakt zijn van duurzamere houtsoorten zoals teak, ipé of cumaru. Om die reden hebben zachthouten vlonders doorgaans een lagere prijs per vierkante meter dan de varianten van hardhout. Bij Buitenschrijnwerk in Dordrecht bieden wij hoogwaardige houten vlonders aan tegen betaalbare prijzen. Wij kunnen u adviseren over de beste houtsoort voor uw budget en uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder

Als u op zoek bent naar een aannemer voor de aanleg van een houten vlonder in Dordrecht, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en kwaliteit van de aannemer. Het aanleggen van een houten vlonder is vakwerk en vereist een hoge mate van expertise en kennis. Vraag daarom bij verschillende aannemers offertes op en kijk naar referenties en beoordelingen van voorgaande klanten.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden