Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Breukelen

Houten vlonder laten aanleggen in Breukelen

Niets verfraaid een achtertuin zoals een houten vlonder dat kan doen, zeker als dit vlonder van hoogwaardig en duurzaam hout is gemaakt. Als ervaren aannemer van onder andere houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag om met uw nieuwe houten vlonder(s) een esthetische meerwaarde voor uw achtertuin in Breukelen te creëren. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten als u houten vlonders in uw tuin wilt laten plaatsen

Houten vlonders zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in minstens net zoveel prijsklassen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een relatief goedkope houtsoort kiezen, maar dan is de kans groot dat uw mooie houten vlonder na een natte herfst en een strenge winter geen schoonheidsprijs meer verdient. Wanneer u zelf een houten vlonder aan gaat leggen of dit door een enigszins handige kennis laat doen, is het heel waarschijnlijk dat u op korte termijn met losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren te maken krijgt. U kunt er beter voor zorgen dat u de adviezen van een professional inwint en de constructie aan experts overlaat. Zo weet u zeker dat uw houten vlonder duurzaam is en jarenlang mooi blijft. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Breukelen voor u klaar! Wij helpen u ook als u een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan houten tuinschermen, een spaterras, een houten carport of een mooi dakterras gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk vakkundig voor u aanleggen!

Voorbeelden van geschikte houtsoorten voor vlonderplanken

Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, als er inferieur hout is gebruikt, zal deze uitstraling missen en ook een stuk minder duurzaam zijn. U kunt het beste hardhout gebruiken als u een houten vlonder laat plaatsen. Dit is namelijk erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

  • Afrormosia: de kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening.
  • Afzelia: deze houtsoort is bijna net zo stabiel en mooi als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
  • Iroko is ook wel bekend als Kambala en het is duurzaam West-Afrikaans hout. Het goudbruine kernhout verdonkert aan de lucht.
  • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort, na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geven.
  • Ipe: dit van origine Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam en heeft een hele fijne nerf. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen.
  • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Bij een vlonderspecialist zitten de meeste kosten voor een houten vlonderterras in het hout

Zoals eerder al vermeld is hoogwaardig kwaliteitshout de beste keuze als u lang van uw houten vlonder wilt genieten. Dergelijk hout is in verhouding duurder in aanschaf, maar dit is de prijs dubbel en dwars waard. Niet alleen omdat u dan een betere technische kwaliteit en duurzaamheid heeft, het heeft ook nog eens een veel mooiere uitstraling. Teak hout heeft de hoogste kwaliteit en de mooiste uitstraling. Teak heeft alleen ook het hoogste prijskaartje. Indien u teak hout te prijzig vindt, zijn terrasplanken van afrormosia hout een zeer kwalitatief hoogwaardige tweede keuze. Deze houtsoort wordt lokaal in Afrika ook wel Kokrodua genoemd en het is een uitstekende vervanger voor teak hout. Als eerste heeft afrormosia nagenoeg dezelfde kleurzetting en tekening als teak, het is ook nog eens bijna even duurzaam. Het is wellicht niet zo vettig als teak, maar het heeft een hele luxe uitstraling en het wordt mooi zilvergrijs.

Aannemer/vlonderbouwer van hardhouten vlonders

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Breukelen

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw vlonder is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten vlonder. Maak uw vlonder dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw vlonder en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Door groene aanslag van mos en algen kan een vlonder glad worden. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon vlonderplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden