Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Ankeveen

Houten vlonder laten aanleggen in Ankeveen

Een houten vlonder is een goed alternatief als u zich niet alleen tot gras of tegels in uw achtertuin in Ankeveen wilt beperken. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe u met een houten vlonder uw tuin verfraait, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Belangrijke aandachtspunten als u voor hardhouten vlonderplanken in uw tuin kiest

Een houten vlonder is veel meer dan een aantal gemonteerde planken waarmee u een terras afbakent. Als u dit goed aanpakt, zorgt het jarenlang voor een esthetische meerwaarde van uw tuin. Wanneer u voor een snelle en goedkope oplossing kiest is het heel waarschijnlijk dat u na een of twee gure seizoenen met kromgetrokken planken vol scheuren eindigt die de uitstraling van uw tuin omlaaghalen. De belangrijkste keuze die u zult maken als u besluit om een houten vlonder te laten plaatsen, is welke houtsoort u voor dit vlonder gaat gebruiken. Het is ongetwijfeld heel verleidelijk om voor een goedkope houtsoort te kiezen, maar in dit geval is goedkoop altijd duurkoop. Buitenschrijnwerk adviseert u met klem om voor gedegen hardhout te kiezen, zoals bijvoorbeeld Afzelia of Iroko. Deze beide houtsoorten zijn erg sterk en duurzaam en zorgen ervoor dat u eindeloos van uw nieuwe vlonder kunt genieten. Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Ankeveen voor u klaar! Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van de functionaliteit van een houten vlonderterras

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Aannemers/ vlonderbouwer van hardhouten vlonders

Er zijn meer dan genoeg aannemers die uw tuin met een mooi houten vlonder kunnen verfraaien. Buitenschrijnwerk onderscheidt zich van deze andere aannemers door een zelf ontworpen montagetechniek waarbij kromgetrokken planken definitief tot het verleden horen. Met ons high-end maatwerk voor realistische prijzen kiest u voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

Kosten om een vlonder door een vlonderspecialist te laten plaatsen

Uw eerste gedachte zal vast zijn dat het ontzettend duur zal zijn om een houten vlonder door een aannemer te laten aanleggen. In feite is dat onder aan de streep natuurlijk ook zo, het is stukken goedkoper om gewoon zelf vlonderplanken bij een bouwmarkt te kopen en samen met een handige buurman aan de slag te gaan. Een houten vlonder dat door professionals is gebouwd zal alleen veel langer mooi blijven. U kunt dit daardoor als een investering zien. Waar een zelf geplaatst vlonder na een natte herfst al geen schoonheidsprijs meer verdiend, zal een houten vlonder dat door experts is aangelegd makkelijk 15 jaar prachtig blijven. De exacte prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden. Bij Buitenschrijnwerk helpen we u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Ankeveen

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat een halve kop groene zeep in 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel en spoel het hout daarna met schoon water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil vlonder ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig vlonder met een lange levensduur:

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. U voorkomt dit door regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw vlonder vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. Een dergelijk houtsoort vindt u niet in de bouwmarkt, dit zijn allemaal goedkopere, inferieure houtsoorten die op relatief korte termijn zullen gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Eersteklas hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Bij een bouwmarkt vindt u alleen vlonderplanken van een inferieure houtsoort. De kans is ontzettend groot dat u met een vlonder van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden