Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonder laten aanleggen in Abcoude

Houten vlonder laten aanleggen in Abcoude

Met een houten vlonder van Buitenschrijnwerk verfraait u uw achtertuin in Abcoude met een hoogwaardig designproduct. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De belangrijkste aandachtspunten als u houten vlonderplanken in uw tuin laat plaatsen

Een houten vlonder is een ideaal middel om uw achtertuin een esthetische meerwaarde te geven. Als u beperkte ruimte heeft, kan een vlonder met meerdere niveaus uw tuin optisch groter laten lijken, maar u kunt het ook voor bijvoorbeeld een terras of zwembadrand gebruiken. Als u aan het water woont kunt u het zelfs als steiger aan uw oever laten functioneren. Wat uw keuze uiteindelijk zal zijn, dat is geheel aan u. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders wilt laten bouwen. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje:

  • Als eerste is het essentieel dat u voor de juiste houtsoort kiest. Wanneer u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest, zullen de planken van uw vlonder op den duur kromtrekken of scheuren laten zien. Voorbeelden van goede houtsoorten zijn Afzelia en Ipe.
  • De schroeven die worden gebruikt om de planken van de vlonder te fixeren moeten van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal zijn. Dit vangt het krimpen en trekken van de planken op.
  • Deze schroeven moeten goed beschermd worden tegen vocht. Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
  • Zorg ervoor dat er een lijm op formaldehyde basis wordt gebruikt als het houten vlonder wordt geplaatst. Deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
  • De schroeven van de houten vlonder moeten met een momentsleutel worden vastgezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Abcoude voor u klaar!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van een houten vlonderterras

Het mooie van houten vlonders is dat u er qua ontwerp en functionaliteiten alle kanten mee op kunt. In veel gevallen wordt een houten vlonder voor een terras gebruikt, maar daar houden de mogelijkheden absoluut niet mee op. Zo kunt u een vlonder namelijk gebruiken als steiger, maar ook als zwembadrand. U kunt er zelfs hele zithoeken mee laten maken of speelgelegenheden voor kinderen. Houten vlonders zijn ook heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk veel groter. U kunt een houten vlonder ook erg mooi combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Aannemers/ vlonderbouwers van hardhouten vlonders in Abcoude

Als u in Abcoude woont, zijn er meer dan genoeg aannemers die een houten vlonder in uw achtertuin kunnen aanleggen. Er is echter maar één aannemer die ervoor kan zorgen dat uw nieuwe vlonder volledig aan uw wensen voldoet, tot in de puntjes wordt afgewerkt en over een tiental jaar nog steeds prachtig is. Dat is Buitenschrijnwerk. Bij Buitenschrijnwerk zorgen we voor:

  • Een houtsoort van hoogwaardige kwaliteit die bij uw voorkeuren en smaak past;
  • Een onberispelijke montage;
  • Minimaal 15 jaar garantie (dit is afhankelijk van de gekozen houtsoort) op het eindresultaat.

Kosten wanneer u een houten vlonder bij een vlonderspecialist wilt kopen

Als ervaren aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met adviezen en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Op basis van deze wensen kunnen we u een realistische prijs voor uw nieuwe vlonder geven. Wat uw voorkeuren u ook zullen zijn, u kunt er zeker van zijn dat u bij Buitenschrijnwerk een uitstekende prijs-kwaliteit zult krijgen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Abcoude

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw vlonder is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten vlonder. Maak uw vlonder dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw vlonder en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Door groene aanslag van mos en algen kan een vlonder glad worden. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon vlonderplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden