Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten plaatsen in Bussum

Houten terras laten bouwen in Bussum

Bent u van plan een houten terras of houten dakterras te bouwen in Bussum? Hieronder leest u wat daar zoal bij komt kijken en vooral: waar u op moet letten! Een houten (dak)terras is een prachtig verlengstuk van uw woning of een centraal rustpunt in uw tuin. Wilt u een houten (dak)terras in Bussum? Buitenschrijnwerk is dé aannemer in uw regio! Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terras of dakterras door een terrasspecialist in Bussum laten bouwen

Een houten terras laten bouwen in Bussum is de ideale manier om uw tuin aan te kleden. In tegenstelling tot grote tuintegels, terrastegels of andere vormen van bestrating, oogt een houten terras of dakterras veel warmer. Ook is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden.

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN HOUTEN TERRAS OF DAKTERRAS IN UW TUIN

Een houten terras of dakterras aanleggen is vakwerk. Overweegt u toch om uw houten (dak)terras in Bussum zelf te bouwen? Houd dan rekening met onderstaande punten:

  • Kies niet voor een commerciële houtsoort, maar altijd voor een hoogwaardige variant. Goedkoop = duurkoop bij houten (dak)terrassen!
  • Ook de zaagwijze is van belang. Kwartiers gezaagd hout is een must.
  • Gebruik alleen schroeven uit verenstaal.
  • Gebruik nooit een hobbylijm van de bouwmarkt.
  • Voor de afwerking gebruikt u doken om de schroeven te beschermen tegen vocht. Het hout zal hierdoor minder snel rotten.
  • Bij oplevering zorgt u dat het hele (dak)terras opgeschuurd is voor een optimaal visueel resultaat.

U kunt een houten terras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

VOORBEELDEN VAN HARDHOUTEN TERRASSEN EN DAKTERRASSEN

Een houten terras of dakterras in Bussum doet u het liefst met kwaliteitshout. Commercieel hout uit de bouwmarkt rot al na 7 à 8 jaar. Dat terwijl een kwalitatieve houtsoort pas na 30 jaar de eerste tekenen van houtrot vertoont. Waarna het nog jaren duurt voordat het hout daadwerkelijk rot is. Wat zijn de beste houtsoorten voor uw houten (dak)terras in Bussum?

Afrormosia

Afrormosia is een van de beste houtsoorten voor een houten (dak)terras in Bussum. Niet alleen vanwege de prachtige goudgele kleur, maar ook vanwege de mooie dichte structuur. Deze houtsoort heeft hele goede eigenschappen op het gebied van duurzaamheid en krimp en trek. Afrormosia is meteen bewerkbaar in ruimtes die tegen de 30% vochtigheid aanleunen (wat bijzonder nat is) zonder dat deze houtsoort naden krijgt in haar verbindingen, of zal gaan scheuren.

Padoek

Houdt u van rode houtsoorten? Padoek is de goedkoopste van de kwaliteit houtsoorten die voor terrasplanken geschikt zijn.  Het heeft echter een klein nadeel. Padoek krijgt nogal snel kopscheurtjes door het uitdrogen door zonlicht.  Dit is echter alleen visueel, niet technisch. Na verloop van tijd kleurt Padoek bijzonder mooi wit/grijs waardoor er een heel luxe effect te zien is nadat het zich heeft vergrijsd. Andere goede houtsoorten voor uw houten (dak)terras in Bussum zijn Afzelia en IPE. 

Benieuwd welke houtsoort past in uw tuin? Neem contact met ons op

 

Houten terras in Bussum

 

PRIJZEN VAN HOUTEN TERRASPLANKEN

Op de vraag: ‘wat kost een houten (dak)terras?’ is geen eenduidig antwoord te geven. Zoals u zich vast kunt voorstellen lopen de prijzen voor een houten terras of dakterras enorm uiteen. Zo is de prijs o.a. afhankelijk van de gekozen houtsoort, de afwerking, ondergrond en eventuele extra’s. Wat in ieder geval goed is om te weten is dat goedkoop vaak duurkoop is bij een houten terras of dakterras. De commerciële houtsoorten zoals Bankirai laat u liever links liggen. Eigenlijk de meeste houtsoorten die u bij de bouwmarkt kunt kopen. Het probleem van goedkope commerciële houtsoorten is dat het nat gezaagd wordt. En dat betekent dat het hout nog vol vocht zit op het moment dat u het aanschaft. Daardoor gaat het enorm uitzetten en krimpen. Met alle gevolgen voor uw houten (dak)terras van dien! Een houten terras of dakterras is een product dat jarenlang meegaat. Daarom raden wij aan te investeren in kwaliteitshout zoals Afrormosia, Padoek of Afzelia. Het kost wat, maar u krijgt er een fantastisch eindresultaat voor terug. 

AANNEMERS VAN HOUTEN TERRASSEN/ TERRASBOUWERS IN BUSSUM

Ook de aannemer die u kiest is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. Bij voorkeur kiest u voor aannemers die werken met kwalitatief hout en die jarenlange ervaring heeft in het vakgebied. Zoekt u een aannemer voor uw nieuwe houten terras of houten dakterras in Bussum? Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw wensen te realiseren. Bij ons krijgt u maar liefst 25 jaar garantie en hout van de beste kwaliteit.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten terras is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over het terras als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u het terras alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten terras zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van het terras. Gebruik het terras alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw terras te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten terras wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten terras wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Bij veel gewicht kunt u de kopmaat 50 x 100 mm aanhouden. Als dat niet het geval is, is 45 x 70 mm goed genoeg.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden