Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten terras of dakterras laten aanleggen in Blaricum

Houten terras bij zwembad

Een houten terras of dakterras laten bouwen in Blaricum is een uitstekende manier om uw interieur door te trekken in uw tuin. Houten (dak)terrassen zijn namelijk een uitstekende manier om comfortabel te genieten van het buitenleven. Een houten terras of dakterras aanleggen is best een investering. Dan wilt u natuurlijk wel dat het lang meegaat. Buitenschrijnwerk is dé aannemer in het realiseren van een houten (dak)terras in Blaricum. Op onze Homepagina vindt u meer informatie over onze hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Houten terras of dakterras door een terrasspecialist in Blaricum laten plaatsen 

Een houten terras laten aanleggen in Blaricum is een uitstekende keuze om uw tuin mooi aan te kleden. Een houten (dak)terras oogt vaak warmer dan grote tuintegels of andere bestrating. Ook is een houten (dak)terras relatief eenvoudig te onderhouden. 

Voorbeelden van hardhouten terrassen en dakterrassen

Voor een houten terras of dakterras in Blaricum moet u bij Buitenschrijnwerken zijn. Wij maken (dak)terrassen van hoogwaardige kwaliteit en met levenslange garantie. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder sommen we enkele voorbeelden van houten terrassen op die u zou kunnen overwegen:

  • Houten terras in de tuin – heeft u een mooie grote tuin? Dan is een houten terras een fijne plek om met een goede bak koffie te genieten van het buitenleven.
  • Houten (dak)terras aan uw woning – heeft u openslaande deuren? Hoe heerlijk is het dan als u vanuit uw woning zo het terras oploopt?
  • Houten terras aan het water - als u aan het water woont, is een houten terras natuurlijk de uitgelezen plek om te genieten van het uitzicht en het waterleven.
  • Houten terras bij het zwembad – heeft u een zwembad in de tuin? Maak er dan een volledige relax-area van met een hoogwaardig houten terras. Het biedt een plek om te ontspannen en te zonnen na het nemen van een verfrissende duik.
  • Houten (dak)terras met buitenkeuken – echte Bourgondiërs zijn dol op buiten koken. En bij een fijne buitenkeuken hoort natuurlijk een mooi terras.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op

 

 

Prijzen van houten terrasplanken

Op de vraag wat de prijs is van een houten terras of houten dakterras in Blaricum, is niet een eenduidig antwoord te geven. De exacte kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de gekozen houtsoort, de complexiteit van de klus en de afwerking of extra’s. Een professionele aannemer zal altijd een prijs op maat maken en u een realistisch aanbod doen. Wel is het belangrijk om u te realiseren dat de goedkoopste optie vaak niet de beste optie is. Zeker bij een levenslang product als een houten (dak)terras is het verstandig om te kiezen voor een duurzame houtsoort zoals Teak hout, Afrormosia, Afzelia, Ipe of Padoek. Het is uw geld meer dan waard.

U kunt een houten (dak)terras ook erg mooi combineren met een verandatuinhuispergola, poort of tuinomheining. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Aandachtspunten bij houten terrassen en dakterrassen in uw tuin

Wilt u een houten terras of dakterras laten aanleggen in Blaricum? Dan zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee wilt houden:

  • De houtsoort. Iedere houtsoort heeft andere eigenschappen. Kies dus altijd een houtsoort voor uw (dak)terras die past bij uw levensstijl en wensen.
  • Ondergrond. Om verzakkingen te voorkomen is het belangrijk dat het terras wordt aangelegd op een stevige, vlakke ondergrond. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een fundering te leggen.
  • Afwatering. Water dat op het houten (dak)terras blijft staan, kan op den duur zorgen voor schade en gladheid. Zorg daarom voor een goede afwatering.
  • Onderhoud. Een terras onderhoudsarm? Zeker niet! Om de levensduur van uw nieuwe (dak)terras te verlengen, zult u deze periodiek moeten onderhouten. Welk onderhoud dit is, is volledig afhankelijk van de houtsoort.
  • Kosten: goedkoop is vaak duurkoop als het over houten terrassen en dakterrassen gaat. Overweeg daarom de kosten van de houtsoort, de aannemer en eventueel extra's zoals fundering en afwatering.

Aannemers of terrasbouwers voor een houten terras of dakterras

Een houten (dak)terras in Blaricum aanleggen kan een aankoop voor het leven zijn. Vooral als u kiest voor een kwalitatieve houtsoort en een professionele aannemer. Zoekt u een aannemer in Blaricum? Let er dan vooral op dat u een aannemer kiest met ervaring en expertise op het gebied van hout. Een goede aannemer in houten (dak)terrassen zal altijd maatwerk leveren zodat het terras volledig aansluit op uw tuin en uw wensen. Bij Buitenschrijnwerken staan we graag voor u klaar om uw droomterras te realiseren.

Neem contact met ons op

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt uw houten terras het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het terras ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw terras niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Bij een houten terras zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken moeten vegen. Ook is het nodig om het terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten terras gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten terras in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U doet er verstandig aan om terrasplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

 

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden