Zwembadterrassen van Thermisch Essen

Zwembadterrassen van Thermisch Essen

In de middeleeuwen maakte men van Essen wapentuigen zoals pijlen en bogen, echter wordt Essenhout nu gebruikt als materiaal voor terrassen en gevelbekleding dankzij de thermische behandeling waardoor het helemaal donkerbruin wordt.

Deze donkerbruine kleur garandeert dat de duurzaamheid van dit hout nog verder reikt dan de duurzaamheid van Teak hout.

Thermisch Essen heeft een soortelijke massa van zeshonderd negentig kilo per kubieke meter waarvan de chemische eigenschappen noch vet of kalkrijk zijn, echter door de chemicaliën behoudt het zijn duurzaamheid. Op het vlak van krimp en trek van Thermisch Essen voor zwembad terrassen is de krimp en trek nagenoeg nihil. Ook op het vlak van resistentie tegen schimmels is Thermisch Essen kwalitatief op dezelfde lijn als Afzelia. Scheuren en scheluw trekken doet het absoluut niet, en de duurzaamheid daardoor is subliem te noemen wat betekent dat het duurzaamheidsklasse 1 is.

Indien u al een zwembadterras heeft liggen van Thermisch Essen is de vergrijzing van de kleur nagenoeg niet aanwezig, dat betekent dat het product na twintig jaar nagenoeg nog dezelfde uitstraling heeft als de dag van oplevering. De cost-effectiviteit van dit product is redelijk hoog, daar het altijd nog goedkoper is dan zwembad terrassen van Padoek.

Het vindgebied van Essenhout is Noord-Europa en Noord-Amerika, wat betekent dat het kan wedijveren met de bedragen die gevraagd worden voor Tropisch hardhout.
De anatomie van Essenhout is rechtdradig en gelijkmatig wat betekent dat het makkelijk bewerkbaar is. Een nadeel is echter, dat de vezel door de chemicaliën van het thermeren in lengte afnemen waardoor het hout minder taai wordt en flexibel. Echter, dit laatste is niet zo van belang, indien het gebruikt wordt voor terrassen en gevelbekleding omdat daar geen fysieke spanning op hoeft te komen. Thermisch Essen voor zwembad terrassen heeft dus een beperking.

Voort, heeft Thermisch Essen een zwaar isolerende werking op het gebied van elektriciteit en temperatuur. Ook op het akoestische vlak is Thermisch Essen een zeer isolerende houtsoort. Het vochtgehalte in relatieve procenten ligt bij levering van het materiaal voor zwembad terrassen van Thermisch Essen, tussen de twaalf en vijftien procent.

Neem gerust contact op

Wij adviseren u graag bij uw buitenschrijnwerk project en komen vrijblijvend bij u langs.

Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden