Zwembadterrasen van Padoek

Zwembadterrasen van Padoek

Warm weer, zomer, strakke blauwe lucht met een zwembad achter in de tuin… een zomers tafereel wat bij de gemiddelde villa tegenwoordig al gauw te vinden is. Daarbij komt het nogal voor dat het loopgedeelte rond het zwembad van hout gemaakt is.

Dit hout kan van iedere soort zijn, echter een soort als Padoek is een zeer goede keuze met een zeer hoge charme-factor nadien het vergrijsd is.

Het meest ideale zwembadterras of houten terras rond een zwembad is van het bekende Teak hout. Maar daar hangt nou eenmaal een prijskaartje aan vast wat maar weinigen kunnen betalen. Een zeer goed alternatief op dit gebied is de houtsoort Padoek.
Een Padoek zwembad terras heeft nagenoeg dezelfde zilverkleurige vergrijzing die Teak hout heeft nadat het qua kleur is verweerd. Echter Padoek terras rond een zwembad heeft een prijskaartje wat veel cost-effectiever zal zijn dan een teak versie hierop.
Indien men bij de constructie ervan dan ook nog rekening houdt om uitsluitend korte plankdelen te gebruiken, dan zal de krimp en trek van Padoek hout zo tot een minimum beperkt worden om op deze manier de fysieke kwaliteiten van het dure Teak hout zoveel mogelijk te kunnen benaderen.

De uitstraling van een vergrijst Padoek terras wat op een hoogwaardige nauwkeurigheidsgraad geconstrueerd is geeft een mooi zilverachtig beeld waarbij Padoek buiten dit een voordeel heeft ten aanzien van andere houtsoorten zoals Ipe of Bankirai. Een Padoek zwembad terras wordt niet glad als het niet in de directe omgeving van bomen staat. Algenaanslag komt niet voor op Padoek vanwege de lage kalkfactor in deze houtsoort, echter boomaanslag komt niet alleen op iedere houtsoort maar tevens op iedere materiaalsoort voor zoals beton, natuursteen, hout, metaal, kunststof tot en met uw autodak en dakpannen toe. Dit laatste heeft dus niets te maken met de kwaliteit van het hout maar met het feit dat bomen gewoon troep afgeven wat simpelweg overal naar beneden valt waar bomen in de buurt staan, ongeacht wat er zich onder bevindt.

Indien men dus een zwembad terras zich wil aanschaffen is een zwembaddek van Padoek hout een prachtig alternatief op natuursteen, beton of andere houtsoorten.

Neem gerust contact op

Wij adviseren u graag bij uw buitenschrijnwerk project en komen vrijblijvend bij u langs.

Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden